Autel Support Communities
Autel Support Communities
Welcome, Guest     Sign in
Communities > FAQ > FAQ > No Update in Maxisys with Message “Netwo...
No Update in Maxisys with Message “Network not Available”

13356 Views 29 Replies Latest reply: 2020-08-31 23:50:25


  •   Level 10   
    (10887) points
    Autel Support
    2014-10-30 05:44:22
    Problem: On Maxisys or Maxisys Mini, the network connection is fine, but when going to Update page, it says “Network not available, please check the network”.

    Solution:

    1.      Please go to Root Explorer, /mnt/sdcard/scan/ menu and check if there is init.xml file, if yes, please delete it. Then access the menu again to make sure it is deleted successfully.

    2.      If it still says network not available, on the main screen, please select Maxisys icon, hold it and move it to the top where you can see App info, force stop the process of Maxisys and clear the data then try to update again.


  •   Level 1   
    (0) points
    Lacey

    2014-12-28 20:06:01 (Reply to:Autel Support)

    I tried in those methods, but it still comes out the same message, I still can't update successfully.
    It is long time, pls reslove it ASAP.
    Thanks.

  •   Level 10   
    (10887) points
    Autel Support
    2015-01-08 04:14:22 (Reply to:Lacey)
     hello sir, may I  have the S/N and the picture with error message? Thank you!

  •   Level 10   
    (10887) points
    Autel Support
    2015-01-08 04:15:35 (Reply to:Lacey)
    and which country you are in?

  •   Level 1   
    (0) points
    gerard

    2015-01-16 15:52:24

    I did as you said and it still says network unavailable, please check network

  •   Level 1   
    (0) points
    gerard

    2015-01-16 15:53:16 (Reply to:gerard)

    I'm from Canada by the way


  •   Level 10   
    (10887) points
    Autel Support
    2015-01-20 00:17:53 (Reply to:gerard)
     We just changed our update server earlier this month, it maybe not very stable. Due to time difference, you can contact support@autel.us to locate the exact problem

  •   Level 1   
    (3) points
    LEO

    2015-03-12 00:23:25 (Reply to:Autel Support)

    I was having the same problem and saw this comment so I decided to try deleting the file, unfortunately it didnt work for me and I ended up deleting the init.xml file in the VehicleCP folder. (without backing it up first, so i lost the file).
    can you please send me a copy of that file at all possible, I have contacted autel about this but they claim not to be able to send it. This has changed my live data to display the mileage to the metric system.


  •   Level 10   
    (10887) points
    Autel Support
    2015-03-12 07:04:34 (Reply to: LEO)
    let me ask system engineers and reply you later this week.

  •   Level 1   
    (3) points
    LEO

    2015-03-12 09:36:25 (Reply to:Autel Support)

     OK. Thank you, I appreciate all your help. 
1
  Total4 Pages